HTML

Michael Jackson hagyatéka a plasztikai sebészetre

2009.08.15. 00:00 :: plasztika admin

                                                                                                                     Dr. Barry Epply indianapolisi plasztikai sebész véleménye szerint Michael Jackson nem csak a zenéjével alkotott maradandót. A pop királyának tragikus halálesete óta az emberek sokat beszélnek tehetségéről, páratlan előadói képességeiről és nem utolsó sorban plasztikai beavatkozásairól. Főként az arcán jól követhető átalakulásáról ami, meg kell hagyni, mindig a hagyatéka részét fogja képezni. Számos híresség a plasztikai sebészet lehetséges mellékhatásait már Michael Jacksonnal azonosította.    
A plasztikai
beavatkozások és a szövetek manipulációjának pontos számára már nem fog fény derülni. Hiszen a kezelések, beavatkozások során résztvevő plasztikai sebészek és bőrgyógyászok közvetve, vagy közvetlenül, de minden bizonnyal megállapodtak vele arról, hogy a beavatkozások kezdetétől fogva elhallgatják megjegyzéseiket, észrevételeiket.
Mit jelent ez a „me
gállapodás” Michael Jackson és plasztikai sebészei között, és mire tanít minket? Vajon áldozata volt-e számos elrontott beavatkozásnak, vagy egyfajta testi rendellenesség miatt kutatott és próbált ki olyan kezeléseket, amelyekkel egyrészt megpróbált menekülni faji származásából és nemiségéből? Vitathatatlan, hogy ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy kialakítsanak egy nem túl pozitív, szegényes képet a plasztikai sebészetről, és annak felelősségéről.
Anélkül, hog
y tudatában lennénk a részleteknek, bírálatot kell mondanunk a szakma felett. Fontos, hogy kiemeljünk egy kétségtelenül hangsúlyos változást Michael Jackson, vagy bármely páciens számára. Bebizonyosodott, hogy a plasztikai sebészek felelőssége nem csupán a plasztikai sebészeti eljárás megismertetésében merül ki, a legfontosabb, hogy szakmai meggyőződését szem előtt tartva elvezesse a pácienst a legjobb döntés felé, a legmegfelelőbb megoldás elérése érdekében. 
A plasztikai sebészet lehetőségei hatalmasak, ahogyan láthattuk is ennek megjelenését talán az összes híresség közül Michael Jackson esetében a leginkább. Bár a legtöbbször a plasztikai sebészek sem tudják az igazi motivációt azzal kapcsolatban, hogy melyik páciensnek milyen vá
gyai vannak a plasztikai műtétével kapcsolatban, mindig tudniuk kell, hogy mikor kerül a beavatkozás arra a mezsgyére, ami már határos az ésszerűtlenséggel, és a meggondolatlansággal.
Néha meg kell védenünk a pácienseket önmaguktól, még akkor is, ha ez néha sértő, vagy bántó. Michael Jackson öröksége a plasztikai sebészetre jól mutatja, hogy olyan hátulütői vannak a jól végrehajtott, de rosszul kitervelt operációknak, melyek hosszútávon, együttesen eredményeznek rossz végeredményt.

Dr. Barry Epply





Szólj hozzá!

Címkék: michael jackson plasztika plasztikai sebészet

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr221399497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása