HTML

„Melltartó-vonal” műtét

2009.05.18. 14:39 :: plasztika admin

Az emberi test számos olyan területtel rendelkezik, ahonnan a kötőszövetben lerakódott zsírrétegtől csak hatalmas erőfeszítések árán lehet megszabadulni. Ezek a területek olyannyira problémásak, hogy sok esetben a rendszeres edzés, és a szigorúan betartott diéta sem bizonyul hatásosnak. Ilyen például a hát kötőszövetében lerakódott zsírréteg, amely jellemzően deréktájon kezd felhalmozódni, de egyes esetekben a hát felső szakaszát is érinti, eltüntetve ezzel a lapocka szépen definiált izmait.

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének tudományos folyóiratában közölt tanulmány szerint, sokak problémájára lehet megoldás a melltartó-vonal műtét néven elterjedt plasztikai beavatkozás, amellyel főként a hát felső és középső részén kialakult „háti hurkák” eltávolítása válik lehetővé oly módon, hogy a minimális műtéti heg a melltartópánt diszkrét takarásába kerül- nyilatkozta Dr. Joseph Hunstad, az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének tagja. Elmondása szerint, ez a bőrfelesleg főként az öregedés előrehaladtával alakul ki, és az esetek többségében tornagyakorlatokkal nem tüntethető el eredményesen.
Az eljárás azok számára lehet megoldás, akik továbbra is előnyben részesítik az női alakot hangsúlyozó ruhákat, illetve akik számára életviteli-minőségi változást eredményez ez a plasztikai beavatkozás, főként jelentős súlyveszteség hatására megereszkedett bőr esetében. 
A módszer újdonságát jelzi, hogy 2001-2007 közötti időszakban mindössze 20 páciensen végeztek el melltartó-vonal műtétet, amelyből a tanulmány 7 embert vizsgált. Az eljárás 1 órát vesz igénybe, viszont kb. 2 hét szükséges ahhoz, hogy a páciensek visszatérjenek a mindennapi életükbe. A publikációból az is kiderült, hogy a vizsgált személyek pozitívan értékelték a plasztikai műtét hatékonyságát, a végeredménynek kifejezetten örültek. Pozitívumként értékelték, hogy a hegek a melltartópánt alá kerülnek, így azok akár a kétrészes fürdőruha alatt is észrevétlenek maradnak.
A tanulmány szerzői megjegyezték, hogy egy-egy plasztikai műtét esetében kisebb komplikációk felmerültek, azonban összességében biztonságos és hatékony megoldásnak minősítették, amely hatásosan adja vissza a hát felső és középső részének körvonalait. 
 
 
James Wells szerint, ez egy új eljárás, amely a pácienseket érdekeltté teszi testük ezen részének esztétikai formálása iránt. Mindemellett kiemeli, hogy - mint az összes új eljárás, amely még nem széleskörűen elterjedt a páciensek és sebészek körébe - mindenképpen olyan sebészt kell választani, aki az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének tagja, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik arról, hogyan változik a bőr szerkezete a kor előrehaladtával, valamint képes összeállítani a legjobb kezelési tervet a legjobb eredmény érdekében.
Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének statisztikája szerint, a plasztikai sebészek több mint 19.500 alsó hát plasztikát végeztek 2007-ben. „Pontos hazai statisztikai adatokkal nem rendelkezünk az említett beavatkozásról” mondta Dr. Afshin Dehghani, az Aesthetica Orvosi Központ plasztikai sebésze. „Azonban mindenképpen hozzáteszem, hogy Magyarországon kevésbé népszerű ez az eljárás. Ha mégis ilyen problémával fordulnak hozzám, általában inkább zsírleszívást javasolok az adott területen, mert az esetek többségében szinte bizonyos, hogy a páciens elégedetlen lesz a látható hegek miatt.”

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: plasztika mell melltartó plasztikai sebészet

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr921390751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása