HTML

Állplasztika

2009.09.15. 11:20 :: plasztika admin

A plasztikai műtétek egyik legkevésbé ismert típusa az állplasztika. Annak ellenére, hogy a világhálón a legtöbb plasztikai sebészet honlapja megtalálható, kevés igazán releváns információt lehet felkutatni a témával kapcsolatban. Attól függően, hogy az állplasztika a csontos többlet eltávolítására, vagy az áll formájának hangsúlyozására irányul, több eljárás alkalmazható.
 A csontos többlet eltávolításánál a csontos alap korrekciójára, és a felesleges állomány eltávolítására kerül sor. Ezzel ellentétben kevésbé markáns áll esetén, protézis beültetésével alakítható ki a kívánt forma. Az áll mögé egy szintetikus implantátum kerül, melynek hatására a protézis az áll lágy szöveteiben előre nyomódik, így kialakítja a vízszintes irányba haladó kontúrt. Mivel a lágyszövet pontosan követi a mögötte lévő csontot biztosan kiszámítható 1:1 arányú kapcsolatban állnak. Emiatt az állplasztika az egyik leginkább prognosztizálható eljárás, amely implantátum beültetésével zajlik.   


   














Implantátumok
Forrás: http://spectrumdesignsmedical.com/implants_chin.html

Bár több módszer ismert, az egyik leggyakoribb szerint az implantátumot egy áll alatti bemetszésen keresztül illesztik a megfelelő helyre. Noha az áll alatti bőrön történő bemetszéssel teljesen elkerülhető hogy az arcon, vagy a szájon nyoma maradjon a beültetésnek, kényelmetlenséggel járhat, hiszen több izom átvágására is sor kerülhet a beavatkozás során.
A bőrön ejtett vágás változó hosszúságú lehet. Ezt leginkább az dönti el, hogy milyen típusú implantátum kerül beültetésre. A manapság használatos protézisek gyakran készülnek titánból vagy szilikonból. A rugalmas szilikon implantátum beültetésénél minimális bemetszésre van szükség, ami kevesebb, mint 1 cm. A vágás a csont irányával hosszában halad, amibe becsúsztatással kerül helyére az implantátum. Ezt követően kerül pozícionálásra és rögzítésre sok esetben közvetlenül a csontba egy speciális csavarral. Ezzel az eljárással nagyon diszkrét módon lehet látványos eredményt elérni.
Bizonyos típusú implantátumok, például a polietilénből készültek sokkal merevebbek, keményebbek emiatt hosszabb metszés szükséges a behelyezésükhöz. Bár a hosszabb bemetszésű eljárások esetében (2,5-3 cm) is jól rejtett és hatékony a végeredmény, a törekvés mindig arra irányul, hogy minél kisebb és rejtettebb heg maradjon a beavatkozás után. Ezt a célt pedig tökéletesen el lehet érni, ha rugalmas szilikon implantátumot alkalmaznak az állplasztika során.




 


 

 

 

 
http://exploreplasticsurgery.com/2009/07/22/minimal-incision-chin-augmentation/

Szólj hozzá!

Címkék: plasztika áll plasztika áll implantátum plaszikai sebészet

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr561399520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása