HTML

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Éves Találkozója

2009.07.22. 14:56 :: plasztika admin

Nemrégiben került sor a Plasztikai Sebészek éves találkozójára az Egyesült Államokban, Las Vegasban. Az alábbiakban a legújabb és legfontosabb eljárások kerülnek bemutatásra, amelyeket hamarosan láthatunk a plasztikai sebészeteken, (vagy már láthattunk is):

1. Frakcionális lézer technológia mindenhol. Úgy tűnik, hogy szinte minden lézereszközt gyártó cég piacra dob ilyen típusú eszközt. Működési elvük leginkább a régi széndioxidos lézerhez hasonlítható, viszont a lézersugár nem az egész bőrfelszínt égeti le, hanem kis pontokat lő a bőrbe. Ezáltal gyorsabban megy végbe a bőrfelszín hámosodása, és rövidebb ideig tart a páciens diszkomfort érzése.  Vajon az eredmények tekintetében is sikereket hoz ez az új eljárás? Az idő majd eldönti! 

2. A Botox mindennapi használatban? Egy kozmetikai termékek gyártásával foglalkozó cég botulinum toxin tartalmú krém kifejlesztésén dolgozik. A készítmény hasonlóan működhet, mint a Botox. Technikailag azonban nem Botox-ról beszélünk, hanem botulinum-szerű krémről. A kutatás jelenleg a fejlesztés szakaszában van, de az eddigi eredmények bíztatóak.

3. BodyJet – Vízzel segített zsírleszívás. A gyártó azt állítja, hogy az eljárás kevesebb kényelmetlenséggel jár, és az eljárás során a testbe hatolás kisebb felületen történik.  A nagy nyomású folyadék hatására a zsír feloldódik, amit utána természetesen ki kell szívni. Az államokban plasztikai sebészek maroknyi csapata már használja ezt az eljárást, de hogy a kezelés szalmaláng jelenség, vagy egy újdonság veti meg lábát, még kérdéses.

4. Smoothshapes – Az új anti-cellulite kezelés, amely kombinálja a lézert a mechanikus masszázzsal. A lézer fény a zsírsejteket körülvevő hálószerű membrán átjárhatóságát növeli, ezáltal a zsírsejtek felbomlanak, amelyet a nyirokrendszer már könnyen elszállít. A narancsbőr eltűntetésnek sok hatékony módszere van, viszont ez még kiemelkedőbb lehet.


5. Ulthera – Olyan ultrahang készülék, amely célzottan juttatja az energiát hő formájában a platysmába (nyak izom) annak érdekében, hogy az megfeszüljön, és ezáltal szebb nyakvonal alakuljon ki. Az eredmények ígéretesnek tűnnek, de a hatékonyságot még vizsgálják.


6. Kozmetikai méhszájsebészet – Vitatott kérdés, hogy valóban plasztikai sebészeti eljárás lesz-e ez a terület. Mindenesetre a téma felvetése már jelzi, hogy foglalkoznunk kell az intimplasztika témakörével is. 

Sok tudományos találkozó fókuszál arra, hogyan lehet elősegíteni és fejleszteni a plasztikai sebészeti eljárásokat. Az ilyen eseményeknél fontos hogy mindig találhatunk nagyszerű eljárásokról új tanulmányokat, amelyekből láthatjuk, más plasztikai sebészek hogyan használnak hasonló megoldásokat. 

Szólj hozzá!

Címkék: plasztika botox plasztikai sebészet body jet frakcionális lézer

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr471399515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása