HTML

A zsírleszívás története

2009.10.10. 15:01 :: plasztika admin

A társadalmi változások, az életmód átalakulása és a különböző egészségkárosító hatások mind hozzájárulnak társadalmunk egyre növekvő elhízásához. A statisztikai adatok szerint Magyarországon az emberek átlag testtömeg-indexe (BMI index) 25,9, tehát nincs mit szépíteni, a magyar társadalom túlsúlyos. (normál testalkat esetén a BMI mutató értéke 20-25; túlsúly esetén 25-30) Ezek után nem kell csodálkoznunk, ha naponta más-más fogyókúráról, edzésprogramról vagy alakformáló kezelésről hallunk, amik egytől egyig eredményes és gyors fogyással kecsegtetnek. Vannak azonban olyan területek, ahonnét a legkeményebb edzésprogram vagy diéta segítségével sem tudunk megszabadulni a lerakódott zsírpárnáktól.

Egy magyar származású sebésznek köszönhetően mégis csak pislákol némi reménysugár az alagút végén.  Akinek ma nők millió foglalják imába nevét (még ha csak névtelenül is), nem más, mint az 1970-es években Olaszországban tevékenykedő magyar sebész, Fischer Árpád, aki a világon először alkalmazta a zsírleszívás módszerét. Azóta természetesen sokat fejlődött napjaink egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozása.

 

Kezdetben a felesleges zsírt úgynevezett száraz technikával távolították el, mely nagy vérveszteséggel járt. Ennek kiküszöbölése érdekében született a WAL (Water assisted Liposuction) technológia, mely során desztillált víz alkalmazásával csökkenteni tudták a vérveszteséget. A nagy áttörés azonban a PAL (Power Assisted liposuction) módszer megjelenése hozta. Manapság a legtöbb plasztikai sebészeten is ezt alkalmazzák. Az eljárás lényege, hogy a leszíváshoz használt kanült a készülék rezgésbe hozza és így képes fellazítani a zsírsejteket.

 

"Ennél az eljárásnál ugyanis nem az orvos, hanem a gép töri a zsírt. Három évvel ezelőtt még mindenki a hagyományos eljárást használta, de most már egyre elterjedtebb az új módszer, ami azon páciensek esetében a leghatékonyabb, akiknek nagyon tömény a zsírszövete. Ezekben az esetekben ugyanis a hagyományos eljárás alkalmával aszimmetrikus részek maradhatnak az adott területen, vagyis nem lehetet teljesen kielégítő szépészeti beavatkozást végezni. A vibrációs eljárás esetében tehát maga a gép dolgozik, az orvosnak csak az a dolga, hogy irányítsa a gépet. Ennél a módszernél kisebb az erek sérülésének a veszélye, kisebb a fellépő vérveszteség és a műtét utáni megterhelés is" - nyilatkozta az Aesthetica Orvosi Központ plasztikai sebésze.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: wal zsírleszívás aesthetica orvosi központ

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr811463190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása