HTML

Reflektorfényben a férfi mellműtét

2009.05.01. 14:55 :: plasztika admin

Az utóbbi években folyamatos növekedés figyelhető meg a férfi esztétikai beavatkozások számának alakulásában. Érdekes módon egy műtéti eljárás népszerűsége kiemelkedik, amely a mellbimbó alatti szövetek megnagyobbodásának (gynecomastia) csökkentésére irányul.

Öt évvel ezelőtt a férfi mellműtét olyannyira nem létező eljárásnak számított, hogy mindössze 22 férfi vett igénybe ilyen beavatkozást az Egyesült Államokban, viszont csak az elmúlt évben több mint 320 férfi kérte plasztikai sebészét az esztétikai műtétre az USA-ban. Az Angol Esztétikai és Plasztikai Sebészek Egyesülete megjegyezte, hogy az előző évhez képest 44%-os volt a növekedés, amely mértéke erősebb volt, mint a hasplasztika és mellnagyobbítás százalékos növekedése. A férfi mell alakváltozását okozhatják betegségek, hormonális változások, és anabolitikus termékek (táplálékkiegészítők), ill. egyéb gyógyszerek rendszeres szedése, és persze a genetika.
Vitatott, hogy a férfiak milyen okból választják napjainkban gyakrabban ezt a műtétet. Talán tanúi vagyunk egy érzékenyebb férfi generáció születésének, akik megkésve orvosolják gyermekkorukban megsérült önértékelésüket. Talán csak a társadalom egyre inkább növekvő hiúságáról van szó. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a plasztikai sebészek világszerte jobban teszik, ha felkészülnek a férfi mellkisebbítést kérő páciensekre az elkövetkezendő években.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: www.diseasefiles.com 


Szólj hozzá!

Címkék: plasztika sebészet plasztikai mellműtét gynecomastia

A bejegyzés trackback címe:

https://plasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr991390789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása